5 modalități simple prin care să te pui pe tine ca prioritate în propria-ți viață

 

Majoritatea oamenilor au crescut cu ideea că oamenii buni îi pun întotdeauna pe ceilalți pe primul loc.

Și că, pentru a duce cu adevărat o viață fericită, productivă și bună, trebuie să pui nevoile altora pe primul loc. Lucrurile bune ți se vor întâmpla atâta timp cât vei face ceea ce trebuie, adică să te gândeși prima oară la ceilalți.

Acest lucru este ceea ce majoritatea dintre noi au fost învățați. Că merităm sa ne îngrijim și noi doar după ce am avut grijă de toți ceilalți. Dacă suntem sinceri, da, lumea are nevoie de mai mult ajutor. Asta nu înseamnă, totuși, că singura modalitate de a realiza acest lucru este punându-ne pe noi mai prejos.

Prin rezolvarea propriilor nevoi mai întâi suntem clar capabili să oferim suport oamenilor din jurul nostru. Tocmai de aceea astăzi ți-am pregătit 5 modalități simple prin care te poți face o prioritate în propria-ți viață.

  1. Fă zilnic cel puțin un lucru care îți place

Munceșți din greu, până te simți sleit de puteri? Fă-ți o prioritate în a-ți reduce timpul de muncă în fiecare zi și să îl înlocuiești cu un lucru pe care îl iubeșți. Trăiești o singură dată, de ce nu ar trebui să te și distrezi sau să te simți bine în viață? Ar trebui să ajungi să te bucuri de viața ta în fiecare zi. Ai avut grijă de responsabilitățile tale, te poți bucura acum de 30 de minute de citit, plimbat, mers la sală sau, orice.

  1. Fă-ți o listă

Probabil că bifezi lucrurile din lista de activități zilnice la locul de muncă. Acest nivel de organizare ar trebui să se extindă și la viața din afara business-ului. Sau eșți atât de prins în a avea grijă de toți ceilalți încât ignori acea listă de activități?

Fă-ți o listă cu lucrurile pe care vrei să le faci pentru tine dar și o listă cu sarcinile familiale pe care le ai de făcut. Partea cea mai bună este că nu trebuie să fii tu cel care trebuie să le facă pe toate – găsește cea mai bună cale astfel încât să delegi sarcini și celorlalți membri ai familiei.

  1. Scapă de „mâncătorii” de timp

Cum îți petreci ziua? Când arunci o privire sinceră asupra productivității, vei identifica cu ușurință activitățile și sarcinile care îți pierd timpul și nu îți oferă nicio valoare. Redu-le și astfel vei avea mai mult timp pentru tine.

Gândește-te la cât timp petreci pe rețelele de socializare sau, alergând la magazin de mai multe ori pe săptămână … ia timpul acela și invește-l în ceva pentru tine.

  1. O zi memorabilă

Că și angajament față de tine, încearcă să te bucuri de o zi memorabilă în fiecare lună. Este ziua ta cea mare. Cum o vei petrece? Această zi este o pauză care te va încarcă și te va hrăni mai mult decât îți poți imagina.

  1. Setează-ți limite

Este important să stabilești niște limite și ai grijă să îi informezi și pe ceilalți ce este acceptabil pentru tine. Când nu faci acest lucru, transmiți un semnal celor din jur că te subevaluezi pe tine însuți, ceea ce te face o țintă.

Limitele îți vor schimbă viața. Fă-ți timp pentru a determina care sunt limitele tale și începe să le aplici cu toți cei din jurul tău.

 

Nevoile tale contează. Paharul tău trebuie să fie plin pentru a umple paharele altora. Din păcate, mulți dintre noi au căzut pradă ideii că toți ceilalți trebuie să fie primii. Acest lucru poate dăuna grav stimei de sine. Ne trimitem subconștient mesajul că nu avem importanță. Acest lucru ne lasă deschiși la un tratament necorespunzător din partea altora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.