Atragerea și identificarea de noi oportunități

 

Ați întâlnit vreodată o persoană care este întotdeauna pregătită pentru cele mai bune oportunități în  viață sau în afaceri? Se pare că găsesc întotdeauna oferte bune pentru toate și par să aibă ”atingerea de aur.” Ei bine, adevărul este că găsirea și identificarea de noi oportunități este o abilitate pe care o poți dezvolta. Ce puteți face în acest sens?

 • Lăsați lumea să știe despre dvs. - Mai întâi, trebuie să lăsați piața și oamenii pe care îi cunoașteți să realizeze că sunteți deschiși la noi oportunități în domeniile și ariile de care sunteți cu adevărat interesați. Spuneți oamenilor ce doriți și ce ați dori și oamenii vor începe să vă trimită informații la care nici nu v-ați gândit..

• Deveniți confortabil cu disconfortul - Gândește-te la lucrurile pe care ai învățat să le faci de-a lungul timpului și care la început au fost grele. Se simțeau ciudate. Corpul tău nu s-a simțit bine făcând acele mișcări necesare pentru a lovi mingea de golf sau pentru a sta în fața oamenilor și a ține un discurs. Tot ceea ce faceți, care merită, vă va face la început să vă simțiți inconfortabil până când veți învăța cum să faceți acest lucru sau să treceți prin el. E normal acest process.

 Promovați-vă cunoștințele și expertiza - Când doriți oportunități, este o idee bună să vă promovați cunoștințele și expertiza, astfel încât să atrageți atenția celorlalți. Acest lucru vă va spori autoritatea și îi va ajuta pe oameni să aibă mai multă încredere în voi.


  Păstrați o evidență a realizărilor dvs. - O mare parte din capacitatea de a observa oportunități este legată de imaginea de sine și de valoarea de sine. Păstrarea unei evidențe a realizărilor  vă asigură  nu numai că îi puteți ajuta pe ceilalți să vă remarce abilitățile, dar vă puteți ajuta și voi să deveniți mai puternici în încrederea în dvs.

 Identificați modalitățile prin care vă puteți îmbunătăți - Efectuați o analiză SWOT asupra dvs. Cunoașterea punctelor tale forte, a punctelor slabe, a oportunităților și a amenințărilor este o modalitate excelentă de a afla unde poți aduce îmbunătățiri la  tine însuți, îmbunătățiri care la rândul lor să atragă noi oportunități.

 • Găsește un mentor - Când știi care sunt obiectivele tale și cum te vezi pe tine în viitor, te poate ajuta să ajungi acolo dacă poți găsi pe cineva care a obținut succesul și poate acționa ca un mentor pentru tine. Un mentor îți poate indica oportunitățile pe care tu nu ești încă pregătit să le vezi.

 Faceți cercetări.  - Ori de câte ori doriți să profitați de orice, cel mai bine este să faceți diligența necesară și să aflați tot ce puteți despre această problemă. În acest fel, puteți face alegeri bazate pe cunoștințe și nu doar pe presupuneri. Amintiți-vă întotdeauna că nu știți ceea ce nu știți. Această căutare de noi informații vă poate deschide ochii spre noi oportunități.

 • Căutați oportunitățile - Țineți întotdeauna ochii deschiși și informații la îndemână pentru tipurile de oportunități pe care le căutați. De exemplu, dacă știți că doriți să cumpărați o afacere mică, faceți o listă cu criteriile dvs., astfel încât, atunci când căutați, să o recunoașteți.

 • Fii pregătit pentru oportunitate - De asemenea, este important să fii pregătit pentru orice oportunitate care îți apare. Păstrați-vă finanțe la îndemână și orice altceva trebuie să aveți pentru a fi pregătiți pentru tipurile de oportunități de care doriți să profitați.

 • Creați și păstrați contacte - De-a lungul vieții, veți întâlni o varietate de oameni. Asigurați-vă ca în cazul contactelor valoroase să rămâneți mereu în memoria lor. Și în acest fel, atunci când va apărea o oportunitate, veți ști pe cine să sunați!

 

Noile oportunități îți vor veni în fiecare zi, dacă știi ce vrei și înțelegi cum să studiezi ramificațiile alegerilor tale. Fiți gata să riscați chiar și atunci când este inconfortabil și pare riscant. Singura modalitate de a reuși este să te lași să te simți puțin incomod pe măsură ce crești cu fiecare nouă oportunitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.