“Nu îți poți schimba viitorul dar, îți poți schimba obiceiurile și, cu siguranță, obiceiurile…îți vor schimba viitorul.” -Dr. Abdul Kalam

Petreci ore întregi în fiecare zi lucrând la ceva și, cu toate acestea, nu reușești niciodată să duci lucrurile la bun sfârșit? Îți ia prea mult timp să termini orice fel de sarcină, chiar și pe cele simple? Ți se pare cu atât mai dificil să îți termini munca în timp util? Te-ai gândit vreodată că poate ai obiceiuri proaste care îți sabotează productivitatea?

A fi productiv e un obicei. A amâna lucrurile e un obicei, de asemenea. Când vine vorba de productivitate, obiceiurile pe care le-ai dezvoltat, în timp, pot avea un efect extraordinar asupra acesteia.

E posibil să ți se fi spus că, cheia succesului este să te zbați și să lucrezi mai mult decât oricine. Nu e neapărat adevărat. A fi ocupat nu e același lucru cu a fi productiv. Oamenii de succes muncesc într-un mod mai inteligent pentru a duce treburile la bun sfârșit.

Aceștia au învățat să identifice obiceiurile proaste și să scape de ele. Oamenii productivi și de succes își creează obiceiuri bune legate de productivitate care să îi propulseze către locul dorit. Ei folosesc timpul, uneltele si resursele pe care le au la dispoziție în avantajul lor.

Cum afecteaza obiceiurile productivitatea?

Să ne uităm la doi oameni diferiți.

Unul dintre ei este un afacerist de succes care își petrece timpul cu familia și se bucură de hobby-uri și alte activități, în mod regulat. Această persoană a dezvoltat câteva obiceiuri bune, cum ar fi să fie organizat și să își creeze o rutină pe care să o urmărească zilnic. Se focusează pe o singură sarcină și folosește resursele disponibile la nevoie.

Al doilea nu are fel de mult success, își vede rar familia, nu are timp să practice sporturi sau alte activități și își ia timp liber de la munca foarte rar. Această persoană încearcă să cuprindă toate proiectele și sarcinile pe care le are într-o singură zi și să le facă simultan. Are biroul neîngrijit și dezordonat și, adesea, își notează ideile pe bilețele. Se întâmplă foarte rar să aibă aceeași rutină în fiecare zi.

Amândoi au același timp la dispoziție. Au același tip de afacere. Și aceleași oportunități de a fi productivi în fiecare zi. Deci, ce face diferența? Primul a invățat beneficiile folosirii obiceiurilor productive, pe când cel de-al doilea a dezvoltat obiceiuri proaste, care îl mențin ocupat, dar neproductiv.

Unele dintre beneficiile dezvoltării și folosirii obiceiurilor productive ar putea fi:

  • Aspectele generale ale vieții nu mai sunt atât de copleșitoare. Când ești mai puțin stresat, ai beneficii pe toate planurile vieții: financiar, social, personal și spiritual.
  • Te ajută să-ți atingi obiectivele. Indiferent dacă obiectivele tale sunt să îți crești afacerea, să scrii o carte sau să cumperi o casă, obiceiurile productive te ajută să le atingi.
  • Ești mai eficient și mai eficace în tot ceea ce faci.
  • O mai bună calitate a vieții în toate privințele.
  • Mai mult timp să faci orice îți dorești.

Cu alte cuvinte, A FI PRODUCTIV ESTE UN OBICEI INDISPENSABIL!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.