Secretele din spatele ușilor închise

 

În ultimii 15 ani de lucrul cu antreprenorii, seminarii susținute și cursuri, am ajuns la concluzia că un manager care se ascunde în spatele ușilor biroului, în timp ce comandă, nu va câștiga prea mult respect la locul de muncă. Iar succesul oricărei afaceri, după cum probabil știi și tu, se află în mâinile angajaților săi, NU în mainile unui manager care se ascunde în spatele ușilor închise..

Dacă personalul este nemulțumit, în curând se va manifesta în lipsa lor de productivitate. Acest lucru vă va influența linia de jos. Este posibil ca reclamațiile clienților să înceapă să se acumuleze și bârfele de la birou vor fi fierbinți. Acest lucru este contraproductiv pentru a conduce o mașină bine unsă, adică afacerea.

Mai jos ți-am pregătit o listă scurtă și simplă după care poți să te ghidezi atunci când vine vorba de relația ”TU și angajații tăi”.

  • Conducerea oamenilor nu are nicio legătură cu gestionarea lor.

Prea mulți manageri încearcă să-și administreze personalul, uitând în același timp să îl conducă eficient. Dacă vrei să devii un lider puternic, e bine să conduci prin exemplu. Acest lucru înseamnă că trebuie să-i arăți echipei tale, că ești perfect capabil să fii un exemplu. Făcând acest lucru, le vei câștiga respectul și vei putea crea, pe tot parcursul existenței lor în firmă, acel gen de relații cu oameni, în care oamenii ar muta munții pentru a îți face plăcere.

  • Nici o organizație nu poate funcționa foarte mult timp fără cooperarea angajaților săi.

Liderul eficient trebuie să realizeze că echipa este acolo pentru că progresul vine și ca rezultat al muncii în echipă. Majoritatea angajaților muncesc doar pentru a câștiga bani. Însă liderii trebuie să facă lucrurile să funcționeze pozitiv, dincolo de dorința simplă de a caștiga bani, evident prin cooperare și respect. În acest fel, toată lumea lucrează sau ar trebui să lucreze pentru un bine comun și spre un scop comun. Acest lucru necesită ca relațiile în echipă să se bazeze pe o înțelegere a nevoilor celuilalt. Nu este diferit de modul în care ar trebui să fie lucrurile în familie; nicio relație personală nu va dura foarte mult dacă există un sentiment, că una sau ambele părți sunt egoiste.

  • Cel mai eficient mod de a înțelege cum se simt ceilalți, este să asculți ce au de spus.

Acest lucru trebuie făcut fără a judeca și nu ca și cum ai fi obligat să faci acest lucru de către o autoritate superioară. Foarte des, echipele vor avea aceleași obiective ca și liderii lor, dar pot dori doar să știe că nu sunt văzute ca automate, care nu au o contribuție creativă.

  • Relațiile de calitate, îi fac pe oameni să se simtă fericiți.

Unul dintre motivele majore pentru care angajații pleacă de la o companie este din cauza confruntărilor cu liderii sau alți colegi.

  • Liderii adevărați intervin atunci când trebuie

Liderii ar trebui, de asemenea, să se asigure că creează circumstanțele pentru înțelegere în cadrul echipei lor, iar acest lucru înseamnă a pune întrebări. Presupune mai des că echipa ta ar putea fi  intr-un impas, pentru că mulți oameni într-un impas nu simt că este momentul să se deschidă, iar fix acesta este momentul în care liderul ar trebui să le ceară în mod special acest lucru.

  • Ascultă cu atenție ceea ce ți se spune chiar dacă tu ai altă parere sau crezi că știi deja ce îți spune celălalt

Ascultarea trebuie făcută cu atenție, nu aruncând o privire la ceas la fiecare două secunde sau încercând să  arăți plictisit.

  • O modalitate excelentă de a promova relații sănătoase cu echipa, sunt întâlnirile regulate, într-un mediu social. Indiferent de ceea ce alegi, cheia constă în a-i oferi echipei tale șansa de a se conecta departe de zgomotul zilnic.