Cum să rămâi motivat în îndeplinirea obiectivelor tale de business

 

Când îți stabilești obiectivele de afaceri, ai o creștere inițială de motivație? Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, te simți mai puțin motivat în a duce la bun sfârșit obiectivele stabilite? Pentru că știu că nu îți dorești să se întâmple acest lucru, iată câteva idei despre cum să rămâi motivat în îndeplinirea obiectivelor tale de afaceri.

#1 Fă o listă scrisă a obiectivelor și sarcinilor de îndeplinit!

Creează zilnic lista ta de sarcini și păstrează-o în vizor. Sarcinile zilnice sunt mai granulare decât cele care susțin obiectivele. Asigură-te că sarcinile tale zilnice, sunt cât mai relevante pentru sarcinile din lista principală. E de înțeles că va trebui să efectuezi și sarcini în afara obiectivelor, dar încearcă să le păstrezi la un nivel minim.

#2 Gândește-te la beneficiile completării obiectivelor pentru afacerea ta.

Tu și doar tu, ești responsabil pentru ducerea afacerii tale la un nou nivel.  Desigur, asta depinde de obiectivele tale, care, chiar mici fiind, la scară largă, vor contribui la succesul organizației. Uneori, pe măsură ce lucrezi la obiectivele și sarcinile tale, vei descoperi unele care nu mai sunt deloc relevante. Este un exercițiu demn de creat planuri alternative sau chiar de de la zero.

#3 Imaginează-ți ce se poate întâmpla dacă nu le completezi!

Compania ta poate stagna sau este posibil să nu obțină recunoașterea pe care o merită. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a te motiva pentru a îți atinge obiectivele.

#4 Când finalizezi o sarcină, găsește  modalități de  a te răsplăti.

Poate fi o simplă ieșire în oraș după orele de muncă, cu echipa.  Atingerea obiectivelor devine adesea formatoare de obiceiuri (bune, desigur). Cu atât mai mult o faci, cu atât sunt mai mari șansele să reușești.

Acestea sunt cele 4 sfaturi pe care îți propun să le încerci, data viitoare când te vei simți lipsit de vlagă, fără puterea de a continua ceea ce ai început. Nu alege să îți lași proiectul balta. Doar lașii fac asta. Motivează-te, încarcă-te cu energie și treci la actiune. Reusita este a ta!