Trebuie să depunem un efort serios în a lua deciziile potrivite, pentru a ne debloca potențialul. Dar o să merite!

Este înțelept totuși, ca înainte să începeți, să vă setați motivația la maximum. Sabotajul va veni din toate părțile. Vor fi momente când vă veți gândi că țelul propus, nu prea merită timpul și energia pe care o investiți, sau nu este ceea ce ați vrea de fapt, și tot așa….

Pentru momentele în care intervin îndoielile și în care tendința de a lăsa totul baltă crește, trecem în revistă câteva metode utile, ușor de aplicat! Totul pentru a-ți pune motivația înapoi pe picioare și a-ți atinge scopul propus!

Privește la ce ai realizat până acum

Ți s-a întâmplat să ai senzația că muncești și muncești, dar nu ajungi nicăieri? Ia-ți un moment și privește la câte ai realizat! Amintește-ți de toți pașii mai mari sau mai mici pe care i-ai făcut și de toate hopurile pe care le-ai depășit ca să ajungi până aici, doar ca să observi cât de aproape ești de atingerea scopului pe care ți l-ai propus.

Cine se aseamănă, se adună

Pe drumul către atingerea obiectivului, ia-ți cu tine un companion, un suport. Dacă ai șansa să găsești persoane cu care împarți aceleași viziuni sau aveți același scop, este important să îi ții aproape. Acum este foarte simplu! Cei cu interese și ambiții comune țin legătura: pe rețelele de socializare, în grupurile online, pe forum-uri. Poți lega prietenii și poți găsi persoanele potrivite care să-ți fie aproape când ai nevoie de încurajări.

Povestește

Să vorbești cu cineva atunci când te-ai împotmolit, poate fi un real ajutor! Alege-ți o persoană apropiată și povestește! Chiar dacă ei nu au trecut printr-o situație la fel ca a ta, probabil au experimentat de-a lungul vieții ceva asemănător, ceea ce îi face capabili să empatizeze cu tine. Nu este necesar să-ți ofere sfatul, ci doar să fie acolo pentru a asculta. De cele mai multe ori, atunci când ești prins într-un dialog, apare și soluția!

Câte-un pic

Iată o sugestie foarte utilă! Atunci când simți că nu poți duce la bun final o sarcină, încearcă să o rupi în bucăți mai mici. Vei crea impresia că este mai ușor de gestionat, iar în final o vei putea împlini ușor și cu succes.