Un lider de excepție este cel care recunoaște importanța valorificării abilităților membrilor echipei și îi conduce către o mai mare eficiență și eficacitate.

Prin urmare, lider nu este un titlu, iar abilitatea de conducere nu este ceva cu care te naști. Abilitatea de conducere este ceva dezvoltat de tine. Dr. Ken Blanchard, în cartea sa, „Inima unui lider”, afirma: „Dacă doriți să știți de ce oamenii dumneavoastră nu au performanțe, aruncați o privire în oglindă”. Conducerea este o formă unică de comportament uman care necesită integrarea caracterului, cunoștințelor și experienței.

Călătoria pentru atingerea potențialului de conducere începe cu o bună înțelegere a sinelui.

Descoperă-ți trăsăturile de personalitate și cum se raportează la leadership. Când ne cunoaștem pe noi înșine, ne putem maximiza trăsăturile pozitive și ne putem conștientiza trăsăturile mai slabe. Aceasta conștientizare, ne ajută să ne atingem adevăratul potențial de conducere.

Pasul următor, odată ce te înțelegi și te cunoști, este perfecționarea abilităților de comunicare.

Acestea nu se limitează la abilitățile de a vorbi în public, ci includ stilul tău de a scrie și limbajul corpului. Abilitatea ta de a comunica eficient îți îmbunătățește capacitatea de creare a relațiilor interpersonale.

O altă abilitate importantă este aceea de a învăța cum să înveți.

Examinează diferitele metode de predare și stiluri de învățare, pentru a identifica modul în care atât tu, cât și cei pe care îi vei conduce învață cel mai bine. Această abilitate va spori foarte mult capacitatea ta de a lua decizii și de a oferi instrucțiuni clare.

Atunci când ești responsabil pentru performanța unui grup, grupul este destinul tău.

Oamenii care lucrează pentru tine acordă atenție lucrurilor pe care le spui și le faci, și își reglează comportamentul în funcție de tine. Un aspect de ținut minte, bine!