Mulți antreprenori se află sub falsa presupunere că obiectivele lor de afaceri trebuie să fie detaliate într-un document formal, lung de câteva sute de pagini. Există însă afaceri care au avut succes cu obiective scrise pe o singură pagină. În timp ce nu fiecare afacere va beneficia de luxul de a-și păstra obiectivele într-o singură pagină, consensul este să vă mențineți eforturile de stabilire a obiectivelor cât mai simple. Obiectivele trebuie să poată fi realizate! Dacă creați un document impresionant care însă, este greu de înțeles și nesigur, ați depus eforturi în zadar și ați pierdut timp prețios.

Dacă obiectivele îi afectează și pe ceilalți, evident, le veți pierde și lor timpul. Când vă propuneți să creați obiective clare și concise, oamenii le vor găsi mai ușor de realizat. Începeți prin enumerarea obiectivelor majore ale afacerii dumneavoastră. Păstrați această etapă la un nivel înalt. Poate fi la fel de simplu precum să spui că vrei să-ți crești baza de clienți cu 12% în anul următor. O altă posibilitate este setarea obiectivelor de vânzare. Nu există răspunsuri corecte sau greșite în timpul primului pas și puteți face oricând, modificările necesare. După ce sunteți mulțumit de obiectivele dumneavoastră la nivel înalt, este timpul să creați sarcini prin intermediul cărora să fie îndeplinite. Când determinați care sunt acestea, alocați deadline-urile corespunzătoare pentru completarea lor.

Determinați și  orice condiții preliminare pentru completarea acestora. Acestea ar putea include finanțarea, instruirea, etc. Cu cât sunteți mai specific cu sarcinile, cu atât vor fi mai ușor de îndeplinit. Dacă aveți mai multe persoane care vă vor ajuta în afacerea dumneavoastră, următorul pas este acela de a stabili cine este calificat pentru a efectua respectivele sarcini. De asemenea, trebuie să vă asigurați că pot fi realizate în intervalul de timp stabilit. Este o idee bună să îți întrebi personalul dacă se simte confortabil cu cantitatea de timp alocată? Da!

Unii manageri pot alege să aloce timp suplimentar. Alți manageri vor încerca să reducă timpul ca o modalitate de a-și presa angajații. Care modalitate este mai eficientă, depinde de echipă. Crearea obiectivelor pentru afacerea dumneavoastră, este un proces continuu. Se modifică, pe măsură ce nevoile afacerii se schimbă. Pot exista și situații în care, membrii echipei pleacă înainte ca toate obiectivele setate să fie finalizate. Prin păstrarea obiectivelor și sarcinilor, cât mai simple, veți configura un mediu în care, aceste situații nu vor avea un impact prea mare asupra completării obiectivelor generale.