Ca antreprenor pasionat, îți dorești că afacerea ta să aibă succes. Iar succesul tău în afaceri se poate reduce la o întrebare foarte critică: ești dispus să îți împingi limitele?

Da, știu! CONFORTUL !

Cine nu iubește confortul, relaxarea? Dar este oare cea mai bună stare în care să traiești?

Din punct de vedere psihologic, zona de confort e aceea zonă în care menții sentimentul siguranței și-n afara căreia simți disconfort.

Confortul e plăcut. Să fii în zona lui e minunat. E călduţ. E locul din care nu mai vrei să pleci. E locul pentru care de fapt munceşti, lupţi şi visezi. Să fii în acel loc în care problemele au dispărut, nu există suferinţă de niciun fel, totul este bine, pozitiv.

Ei bine, când simţi că totul este bine, că nu doare nimic şi lucrurile arată bine, atunci poate începe declinul.

Astăzi ți-am pregătit șase avantaje în afaceri pe care le vei avea dacă alegi să ieși în afara zonei tale de confort:

  1. Vei adopta un mindset de inovație, creștere

A rămâne blocat în aceleași proceduri, sisteme, mod de gândire este aparent cea mai simplă alegere. Iar dacă nu începi să schimbi lucrurile și să inovezi în afacere, poate fi chiar o periculos pentru compania ta.

Inovația ține afacerea în picioare. Punerea în practică a ideilor, strategiilor și ofertelor creative menține clienții încântați și te face să ieși în evidență.

Ieșirea din zona de confort poate stimula inovația în afaceri și îți poate propulsa business-ul către cele mai înalte culmi.

  1. Poți crește atât personal, cât și profesional

De unde știi că ai devenit stagnant? Mulți proprietari de afaceri devin stagnanți atunci când nu reușesc să își depășească limitele de confort și să adopte un mindset de creștere!

Doar așa vei deveni mai puternic și vei face față oricărei provocări s-ar putea ivi.

  1. S-ar putea să primiesti o lecție valoroasă despre smerenie

A crede în tine este esențial pentru succesul afacerii tale. A avea un ego mare nu este.

Este ușor să analizezi ce ai realizat și să te mândrești cu munca ta. Dar dacă nu ești atent, prea multă mândrie se poate transforma în aroganță. Iar aroganța te poate determina să fii închis la sugestiile și opiniile altora.

Ieșirea din afară zonei de confort îți reamintește că mai sunt multe de învățat și mai multă muncă de făcut în propria afacere.

Nu îți poți dezvolta afacerea singur – ai nevoie de ajutor de la angajați, feedback de la clienți și sfaturi din partea mentorilor.

Dacă nu reușești să ieși din zona de confort, nu uita că nu este sfârșitul lumii. În schimb, priviește eșecul ca pe o oportunitate de învățare.

Nu sta în calea succesul afacerii tale crezând că ai toate răspunsurile. Valorifica ce spun și alții și amintește-ți că un antreprenor învață continu.

  1. S-ar putea să te distrezi

Refuzul de a încerca lucruri noi poate deveni banal. Și atunci când ești un antreprenor care depune cel puțin 40 de ore de muncă în afacere în fiecare săptămână, este foarte ușor să fii prins în faimoasa cursă de șobolan.

Încearcă ceva nou în afacere. S-ar putea pe calea aceasta să te distrezi și ieși din afară zonei tale de confort plin de mândrie.

  1. Devii mai pregătit pentru a face față neașteptatului

Dacă ieși din zona de confort, te familiarizezi cu experiențe noi. Devii mai adaptabil.

Atunci când obișnuiești să schimbi lucrurile și știi cum să te raportezi când apare ceva imprevizibil, gestionarea situației poate fi un mare atu.

  1. Poți face contacte uimitoare

Ai auzit cu siguranță zicala: „Este vorba despre ce persoane știi, ce contacte ai”.

Eu cred că în aceasta este mult adevăr. Fie că este vorba de familia ta, de mentorii tai de afaceri, investitori, oameni care te pot recomandă, sau clienți, persoanele pe care le cunoaști au un impact mare asupra ta dar și asupra afacerii tale. În afara zonei de confort poți deschide ușa către sfaturi neprețuite, colaborări și relații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.