Reaprindeti pasiunea pentru afacerea ta

1. Nu te compara cu alti oameni , dar apropie-te de oamenii care te inspira, pe care ii apreciezi si chiar de oamenii care te intimideaza.

Exista oameni în viata ta, care au rezultate “wow” sau care te intimideaza? Esti poate gelos pe ei desi iti vine greu sa recunosti?
Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii abordezi direct si sa ajungi sa faci parte din mediul sau chiar viata lor aducandu-ti contributia pe baza expertizei tale. Asocierea cu astfel de oameni (pe care ii admiri sau care te intimdeaza) iti va oferi o noua provocare si o noua perspectiva prin ceea ce vei descoperi. Iar in ziua de azi e mai bine sa te aliezi cu oamenii pe care ii admiri sau care te intimdeaza (prin marimea afacerilor lor, prin rezultatele spectaculoase pe care le au, prin notorietatea de care se bucura, etc.)

2. Nu te concentra asupra punctelor tale slabe, concentreaza-te pe punctele tale forte.
Sunt convins ca ai puncte forte pe care le poti pune in valoare.
Eu am pierdut mult timp si efort pentru a corecta punctele mele slabe in loc sa ma concentrez pe punctele mele forte care de fapt imi aduc plus valoare in afaceri si viata.
Azi stiu ca “punctele mele slabe” imi permit sa am punctele mele forte.
Am descoperit de-a lungul timpului un mare secret: concentrarea pe punctele tale forte iti vor aduce succesele pe care ti le doresti. Punctele slabe trebuie doar sa le ti sub control sau sa faci parteneriate.

3. Tine sub control sau chiar elimine punctele slabe prin parteneriatul cu alte persoane.
Desi Albert Einstein este una din cele faimoase personalitati de pe planeta. putini stiu insa ca mare parte din succes i se datoreaza sotiei lui care erapersoana strcuturata si ordonata din viata lui care l-a mentinut pe linia dreapta. Einstein in sine a fost un visator cu capul in nori si nu stiu daca ar fi realizat atattea lucruri fara un partener cu care a facut echipa si care sa compenseze punctele lui slabe.
Partenerii, tai, asociatii tai, angajatii tai, echipa ta cum e? Iti completeaza punctele slabe sau sunt la fel ca tine?

Ai spatele asigurat? Daca ai in echipa ta oameni care cred în tine, si care te completeaza, asigura acoperirea punctelor tale slabe puteti face lucruri marete ca echipa.

4. Utilizaza esecul ca pe o motivatie si nu ca pe o scuza
Lucrurile nu merg întotdeauna asa cum vrei, indiferent cât de bine conlucreaza echipa ta pentru atingerea obiectivelor. Uneori avem nevoie de o lovitura buna in dos (mai pe romaneste spus avem nevoie uneori de un sut in fund) pentru a face pasi inainte . Alteori avem nevoie de durerea produsa de un e?ec pentru a ne reseta si pentru a reseta lucrurile , pentru a revizui modul in care gandim sau actionam, pentru a reevalua directia in care merge sau modul in care facem lucrurile. Ai avut sau te confrunti cu un esec?
Poate ar fi momentul sa privesti esescul din alta perspectiva: Esecul nu este altceva decat o oportunitate de schimbare, de resetare. Deci tu ce trebuie sa schimbi? Sa resetezi?

5. Acum este momentul pentru un nou impuls pentru o noua stare de spirit in anagajamentul tau in spiritul tau de conducator.
Poti face acest lucru intr-un mod simplu si eficient: Inurajeaza-ti personal fiecare membru al echipei si in acelasi timp investeste in dezvoltarea ta ca manager. Daca tu nu o faci cine sa o faca?