1. Nu te compara cu alți oameni, dar apropie-te de oamenii care te inspiră, pe care îi apreciezi și chiar de oamenii care te intimidează!

Există oameni în viața ta, care au rezultate “wow” sau care te intimidează? Ești poate gelos pe ei deși îți vine greu să recunoști? Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îi abordezi direct și să ajungi să faci parte din mediul sau chiar viața lor, aducându-ți contribuția pe baza expertizei tale. Asocierea cu astfel de oameni (pe care îi admiri sau care te intimidează), îți va oferi o nouă provocare și o nouă perspectivă prin ceea ce vei descoperi. Iar în ziua de azi, e mai bine să te aliezi cu oamenii pe care îi admiri sau care te intimidează (prin mărimea afacerilor lor, prin rezultatele spectaculoase pe care le au, prin notorietatea de care se bucură, etc.)

2. Nu te concentra asupra punctelor tale slabe, concentrează-te pe punctele tale forte. Sunt convins că ai puncte forte pe care le poți pune în valoare.

Eu am pierdut mult timp și efort pentru a corecta punctele mele slabe, în loc să mă concentrez pe punctele mele forte, care, de fapt, îmi aduc plus valoare în afaceri și viață. Azi știu că, “punctele mele slabe” îmi permit să am punctele mele forte. Am descoperit de-a lungul timpului un mare secret: concentrarea pe punctele tale forte îți va aduce succesul pe care ți-l dorești. Punctele slabe trebuie doar să le ții sub control sau să faci parteneriate.

3. Ține sub control sau chiar elimină punctele slabe, prin parteneriatul cu alte persoane.

Deși Albert Einstein este considerat una dintre cele mai faimoase personalități de pe planetă, puțini știu însă că, mare parte din succes i se datorează soției lui, care era persoana structurată și ordonată din viața lui, și care, l-a menținut pe linia dreaptă. Einstein în sine, a fost un visător cu capul în nori și nu știu dacă ar fi realizat atâtea lucruri fără un partener cu care a făcut echipă și care a reușit să compenseze punctele lui slabe. Partenerii tăi, asociații tăi, angajații tăi, echipa ta cum e? Îți completează punctele slabe sau sunt la fel ca tine?

Ai spatele asigurat? Dacă ai în echipa ta oameni care cred în tine, și care te completează, asigură acoperirea punctelor tale slabe, puteți face lucruri mărețe ca echipă.

4. Utilizează eșecul ca pe o motivație și nu ca pe o scuză!

Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum vrei, indiferent cât de bine conlucrează echipa ta pentru atingerea obiectivelor. Uneori avem nevoie de o lovitură bună în dos (mai pe românește spus avem nevoie uneori de un șut în fund), pentru a face pași înainte . Alteori avem nevoie de durerea produsă de un eșec pentru a ne reseta și pentru a reseta lucrurile , pentru a revizui modul în care gândim sau acționăm, pentru a reevalua direcția în care mergem sau modul în care facem lucrurile. Ai avut sau te confrunți cu un eșec?
Poate ar fi momentul să privești eșecul din altă perspectivă: Eșecul nu este altceva decât o oportunitate de schimbare, de resetare. Deci tu ce trebuie să schimbi? Să resetezi?

5. Acum este momentul pentru un nou impuls, pentru o nouă stare de spirit în angajamentul tău, în spiritul tău de conducător.

Poți face acest lucru într-un mod simplu și eficient: Încurajează-ți personal fiecare membru al echipei și în același timp, investește în dezvoltarea ta că manager. Dacă tu nu o faci cine să o facă?